Eläköön se pieni ero

Siis mä olin niin väärässä. Väitin edellisessä ränttäyksessäni, että jalapeñon ja chilin kukat on identtisiä, ja näähän on kuin yö ja päivä, ainakin näin kesäpäivänseisauksen hujakoilla. Chilinkukka aukee ehkä vähän enemmän näköjään ja jaliksenkukka on snadisti kellomaisempi. Ainakin päättelisin täten näin kolmen (3) jalapeñonkukan valtavan kattavalla kokemuspohjalla. Jälkimmäisissä vaikuttaisi olevan kuusi terälehteä, kun taas chilinkukissa useimmiten viisi, tosin yhdestä löytyi kuusikin. Ota näistä nyt sitten selvää.

Mä oon kasvatellut näitä joskus ennenkin, mutta motivaatio on lopahtanut aina jossain kohtaa ja taimet päässeet yleensä kuivahtamaan. Ehkä mulla on ollut jotain muutakin tekemistä. Joskus kersahkona Kalliossa sain kasvatettua aurinkoisella ikkunalaudalla useita paprikoita, huolimatta siitä että olin nuori ja innokas ja että hevikaraokeen oli kotoa (katko)kävelymatka. Viime aikoina armas verottaja taannoisine miinus yhdeksän tonnin rakkauskirjeineen on pitänyt huolen siitä, ettei lähiöstä ole tarvinnut duunin ohella lähteä mihinkään, joten pakkohan on parin vuoden ajan ollut keksiä itselleen jotain tekemistä lähiöseiniensä sisällä. Mutta en valita, tässä rehuvillityksessä on kyllä jotain ihan suunnattoman tyydyttävää, etenkin tähän aikaan vuodesta, kun puolen vuoden sumuttelusta ja katinkarkotuksesta alkaa olla jotain näkyvää tulosta.

IMG_3553

Tsiigatkaa! Minihilejä! Lähiöparkkipaikka! Jes!

Nyt oon yrittänyt välttää vanhoja mokia, kastella pikkutaimia vain suihkuttelemalla, pitää isompien kasvien mullan kosteana etenkin kukkimisen aiheuttaman rännin aikana, ja toisaalta välttää juurien hukuttamista liian innokkaan kastelemisen kautta. Helppohan se on toki noita vahtia, kun on edellämainitusta syystä paljon aikaa olla himassa. Noin isoja mätkyjä ei muuten saa edes tässä maassa aikaiseksi kuin vuosien pöljän mätkykierteen kulminoitumana, kyllä kannattaa meinaan tehdä kahta tai kolmea duunia ja jättää toiminimen ennakkoverojen maksaminen aina sinne seuraavan vuoden puolelle. Olin nuori, tarvitsin kokemuksia. Ja nytpä laskujen eräännyttyä niitä täällä lähiössä piisaakin. Jaan ne kernaasti kaikessa jännittävyydessään kanssasi. Enjoy!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s